Oplægsholdere

Klimakrisen – håb og skam

Mikkel Gabriel Christoffersen er adjunkt i praktisk teologi på Det Teologiske Fakultet i København og Lea Korsgaard er chefredaktør på netavisen Zetland vil give oplæg om emnet. 

Nedenfor kan du læse mere om vores gæster.

Mikkel Gabriel Christoffersen

I dagens første oplæg vil Mikkel Christoffersen reflektere over sammenhængen mellem klima og kristendom med skam som perspektiv. Hvordan bør vi arbejde med dette som værdibårne skoler? Hvilke opgaver bør vi påtage os i forhold til de unge? 

Mikkel Gabriel Christoffersen er adjunkt i praktisk teologi på Det Teologiske Fakultet i København. Mikkel Gabriel Christoffersen blev ph. d. i dogmatik i 2017 med afhandlingen Living with Risk and Danger: Studies in Interdisciplinary Systematic Theology.

Lea Korsgaard

I dagens andet oplæg vil Lea Korsgaard reflektere over sammenhængen mellem klima og kristendom. Hvordan bør vi arbejde med dette som værdibårne skoler? Er kristne, som hendes far en gang sagde til hende, særligt forpligtede på at håbe på det gode – også klimamæssigt? 

Lea Korsgaard er chefredaktør på netavisen Zetland. Hun var med til at bestemme, at bogen ”Hvis vi vil – den absolut realistiske guide til at bremse klimakrisen, før det er for sent”, skulle skrives. Hun var dog ikke selv med i skriveprocessen.

Fotograf: Cecilie Bach

Torben Vind

Torben Vind Rasmussen er dansk skoleleder og nuværende formand for Efterskoleforeningen. Han har tidligere været forstander på Ryslinge Høj- og Efterskole i perioden 2009-2019, skoleleder på Ryslinge Friskole fra 2003-2009 og før det lærer på en række efterskoler.

Torben Vind står for morgensangen fredag, men han vil være til stede under Skolemødet, så I kan have dialog med ham.

Simon og Thomas Alstrup, Jonah Blacksmith

Jonah Blacksmith er et dansk folk-rock band bestående af brødrene Simon Alstrup og Thomas Alstrup samt fætteren Lasse Alstrup, Søren Bigum, Søren Poulsen, Thor Kortegaard og Jon Bisgaard Kjeldsen. Vi skal dog kun møde de to brødre.

Jonah Blacksmith er opkaldt efter brødrenes bedstefar Johannes Alstrup, der var smed i den lille by Koldby i Thy. Bandet har udgivet tre studiealbum i form af debuten ‘Northern Trail’ i 2014 samt ‘Twenty Seventeen’ i 2017. I 2020 udgave bandet sit tredje studiealbum 'Brothers'.

Kontakt

Udvalget v/ Morten Mikkelsen

Mobilvenlig

Flere og flere tilgår hjemmesider fra deres mobile enheder, såsom tablet og smartphone. Med et responsivt webdesign er din hjemmeside sikret.

Brugervenlig administration

Backend systemet er enkelt og simpelt at gå til, så du kan få en god start på dit nye online eventyr.

Stort udvalg af moduler

Esens løsningen kommer med et stort udvalg af moduler, som kan tilvælges og anvendes til at opfylde netop dine online behov.